Life Style

5 gode tips for flott bryllupsgaver til en pris du kan leve med

11:24 PM RAWAT 0 Comments

Å bli invitert i bryllup er veldig koselig, men det store spørsmålet er: gaven. Hvor mye penger skal man bruke og hvor stor skal gaven være. Dette kan være et overraskende komplisert spørsmål. Vi vil alle glede brudeparet og gi den perfekte gaven, men økonomi er også en faktor.


Det koster å delta i bryllupet som gjest, du må en kjole til bryllup, eventuelt reise og kanskje overnatting. Selv om du ikke deltar, skal du finne en gave, få den levert, eventuelt sendt, og frakt kan være overraskende dyrt. Så vi har funnet frem til 5 gode tips for å vise brudeparet at du bryr deg, på et trangt budsjett.

Tips 1: Flere smågjenstander fra ønskelisten

Dagens brudepar har gjerne registrert en ønskeliste hos en eller flere leverandører. Her finner du alt brudeparet ønsker seg, fra servise til duker til møbler til kjøkkenredskaper.

Et godt tips er å se litt lengre ned på listen. Ofte ønsker brudeparet seg skjærebrett fra en spesiell designer, noen spesielle slikkepotter eller bakeutstyr fra en designer eller lignende. Mange glemmer å se på disse gjenstandene, så det å velge to eller flere ting herfra vil nærmest garantert gjør at gaven skiller seg positivt ut.

Tips 2: Borderte duker, løpere, tøyservietter, sengetøy

Tradisjonelt sett fikk brudeparet tekstiler i bryllup for å innrede hjemmet. Dette er ikke like vanlig i dag, men kan bli den perfekte gaven. Enten du selv broderer eller du kjøper med personlig, maskinbrodert mønster, er mulighetene mange.

Hva med sengetøy med brudeparets navn på putene eller en duk med brudeparets favorittsitater eller favorittblomster? Tøyservietter er ikke så vanlig lenger, men liker brudeparet å invitere til fest og dekke et storslått bord, kan tøyservietter med brudeparets initialer være helt perfekt.
Prisene varierer mye, så bruk litt tid på å se på mulighetene.

Tips 3: Middag eller dessert for to

Kjenner du brudeparet godt, finn frem ingredisensen til en favoritt middag eller en favoritt dessert. Kjøp en rørebolle, et dørslag, eller noe lignende og legg ingrediensene oppi. Så pakker du det hele pent inn.

Forslag:

·         Et sett med matoljer
·         Ekstra smakfullt salt, gjerne saltstein
·         Krydder
·         Gavekort til en butikk med gode biffstykker
·         En sylskarp kjøttkniv

Mulighetene er endeløse.

Tips 4: God vin eller brennevin som skal lagres

Det er flere typer vin, wishkey og annet som blir bedre jo lengre de lagres. Flere av disse selges som «drikkes nå eller lagres» og kan da være forholdsvis rimelige. Etter 10 år vil smaken være bedre og flasken er også verdt mer. Så kjøp en flaske eller flere, skriv på: «Må ikke åpnes før 10-års jubileumet» og du har en vinner.

Tips 5: Nyttige planter

Her må du selvsagt ta hensyn til brudeparets eventuelle allergier og hvor de bor. Bor de ute på landet med hage, kjøp noen bærbusker eller et helt ungt epletre. Dette vil gi dem glede i årevis.

Bor de i en leilighet, kjøp urteplanter som kan brukes i matlaging. Gjerne med en urtepotte så de er lettere å stelle. Du kan også kjøpe grønne planter som er kjent for å rense luften og planter som hjelper med en god natt søvn. Du må kanskje bruke litt tid på å finne frem til de rette plantene, men dette vil lønne seg når brudeparet åpner gaven.

Til slutt så er det viktig å si at brudepar er forskjellige, men de fleste vet at økonomien ikke alltid strekker til. Så en gave som du har brukt tid og energi på vil gi like mye glede som en gave som tømmer lommeboken.

0 comments: